Monday, January 25, 2010

Kas teadsid, et... ?





AALOE - Maailmas on loendatud ligi 200 aaloe taime liiki. Aloe Vera tähendab ladina keeles ?tõeline aloe?. Aloe Vera on tugeva tervendava toimega taim. Juba iidsetest aegadest on teda hinnatud Kreekas, Egiptuses, Hiinas ja Ameerikas.

VESI - Organismi iga rakk vajab suurel hulgal vedelikku. Organismi kõikide süsteemide normaalseks tööks on soovitav juua vähemalt 2 liitrit vett päevas. See soodustab kaalu langetamist, toksiliste ainete väljaviimist, vee ning soola tasakaalu hoidmist organismis.Ebapiisav vee tarbimine võib aeglustada kaalu langetamist. Mõnikord võib see viia kõhukinnisuse, pea ringluse ja nõrkuseni. Kohvi, teed, alkoholi jt kofeiini sisaldavaid jooke ei loeta vedeliku hulka, mida organism vajab, kuna need soodustavad hoopis organismi vedelikust vabastamist.

KALTSIUM - Kohv ja gaseeritud joogid viivad organismist kaltsiumi välja.Kuna organism ise kaltsiumi ei tooda, on ainsaks kaltsiumiallikaks toit.Inimese organismis sisaldub 1,5 kg kaltsiumi. 99% sellest kogusest on luudes ja hammastes. Ülejäänud 1% mängib nii suurt rolli kogu organismi normaalses töös, et vajadusel korvatakse defitsiit luustiku kaltsiumi arvelt. Eriti suur kaltsiumi vajadus on naistel raseduse, rinnaga toitmise ja klimakteeriumi ajal. Kaltsium tugevdab luustikku, hoiab hambad ja küüned terved, on hädavajalik närvisüsteemile ja lihastele. Pooletunnised jalutuskäigud üle päeva aitavad tugevdada teie luustikku.

C-VITAMIIN - Iga sigaretiga kaotab organism 25 g C-vitamiini.

No comments:

Post a Comment