Sunday, January 31, 2010

Nägu on tervise peegel

Kui silmi peetakse hinge peegliks, siis inimese nägu annab pildi tema tervisest. Stress, unetus, mitmesugused haigused – kõik peegeldub näo erinevates osades.



Õpetatud Hiina arstid oskavad panna inimesele diagnoosi talle pelgalt näkku vaadates. Selles pole midagi imelikku. Nad oskavad lugeda märke.
Paljuski on inimese näonaha tervis geenidega kaas aantud, kuid kui ebatervislikult elada ja igapäevane nahahooldus hooletusse jätta, pole ka parimatest geenidest kasu. Kui tahad prinki näonahka ja "kanavarvasteta" silmi ka sügavas keskeas, õpi lugema oma näo signaale ja reageeri neile viivitamatult. Samas reageerib nahk igale sündmusele inimese elus. Näiteks väga stressis inimesel muutub see sageli kuivaks ja vananeb enneaegu, õnnelik armumine aga muudab viis aastat nooremaks.
Traditsioonilises Hiina meditsiinis on patsiendi tervisliku seisundi diagnoosimisel tema näo järgi tähtis koht. Hiinlased usuvad, et inimese nägu teavitab arsti tema üldisest tervislikust seisundist. Kuidas toimivad tema siseelundid, kus võivad olla haiguskolded - kõik see ilmneb patsiendi näo erinevates osades.
Vananemise peamine põhjus on stress

Stressirohkest elust annavad märku näonaha üldiselt hallikas värvus, tumedad silmaalused, ebamäärased punetavad laigud või vistrikud jne. Neist märkidest pole võimalik pelgalt kosmeetikavahenditega võitu saada, sest inimest painavad probleemid või ebatervislikud elukombed peituvad ju naha pealispinnast sügavamal.

Ka igapäevasel menüül on näonaha tervisele suur mõju. Nii võib naha kuivuse põhjuseks olla kõige tavalisemate toidurasvade vähesus menüüs. Väsinud ja hall jume aga annab märku antioksüdantide vähesusest.


Hiina meditsiin: loe oma tervise kohta näost!

Põsed - kopsud
Suitsetajatel või allergikutel esineb põskedel väga sageli punetavaid, laienenud veresooni või lõhkenud kapillaare. Kõikide kopsuhädade korral tuleb suurendada kehas puuenergiat, süües selleks rohkelt värsket aedvilja, eriti pea- ja rooskapsast. Püsiva köha korral on abi maaenergiast, mida leidub juurviljasupis, -hautises, -vormiroas.

Suu ümbrus - suguelundid, immuunsüsteemi tugevus või nõrkus
Suu ümbrusesse ilmuvad punased täpid või lausa mädased vistrikud signaliseerivad ohuteadet: võitled stressiga ja oled alla andmas! Ka siis, kui organismi hormonaalne tasakaal on paigast ära, annavad sellest märku punetus, ebatasasused, vistrikud suu ümbruses. Ka suguelundite tervist seostab Hiina meditsiin just näo selle piirkonnaga.
Organismi hormonaalsed muutused tekitavad nahal plekke, ihul võivad vahelduda rasused piirkonnad kuivade laikudega. Väikesed valged punnid osutavad naistel ülemäärasele voolusele. Punased punnid aga annavad märku suguelundite võimalikust happelisusest, mis võib põhjustada põiepõletikku ja kandidoosi.
Mida teha? Kasuta toidu valmistamisel vaid kvaliteetset taimeõli, joo iga päev taimeteed. Väldi jääkülmi jooke, kuna külm pärsib vee-energiavoolu. Harjuta end sööma jaapanipärast misosuppi, mida selle aluselise koostise pärast peetakse suguelundite tervisele ülimalt kasulikuks. Söö rohkelt köögivilju, sidrunit, laimi, ingverit, äädikat, küüslauku. Joo rohelist teed.

Lõug - soolestik
Kui keset lõuga ilmuvad punetavad täpid või vistrikud, annavad need märku sooleprobleemidest.

Laup - seedeelundkond ja kuseteed
Kui selles piirkonnas esineb punetust või lõhenenud kapillaare, ei suuda organism jääkaineid organismist korralikult väljutada. Esmaabi võib saada kas või igapäevasest 1-2 lisaklaasist veest päevas.

Ninajuur - maksa piirkond
Maksatalitluse häirete puhul esinevad nägemishäired, pruunid pigmendilaigud juuksejuurte piirkonnas, punased plekid või lausa vistrikud, "maksaplekid", piki- ja põikikortsud otsmikul jne. Kogenud näolugeja suudab sellest piirkonnast välja lugeda ka alkoholiga liialdamise.

Silmaalused - neerud
Silmaalused tursed räägivad neerude talitluse häiretest, turseid põhjustab ülemäärane vedelikutarbimine, eriti magusate jookide, kokakoola, kohvi või alkoholi kujul.
Tumedad ringid silme all annavad idamaade meditsiini kohaselt märku neere läbiva energia kergest peetusest, vähesest elujõust ja libiidost.
Nõrkade neerude korral tuleks Hiina meditsiini kohaselt hoiduda külmadest roogadest ja jookidest ning juua kuuma teed, süüa suppe ja hautisi, vormiroogasid, putrusid. Palju abi on oasupist ja -hautisest. Lisaks tuleb vähendada soola tarbimist ja juua päeva jooksul vedelikke mõistlikus koguses.

No comments:

Post a Comment